Tecken på att du har halsfluss

Halsfluss är en av de vanligaste sjukdomarna vi har i Sverige och varje år drabbas tusentals människor av det. För det mesta är sjukdomen inte allvarlig och går över av sig själv men det finns tillfällen när kroppen kan behöva hjälp för att besegra infektionen. Nu ska vi gå igenom alla tecknen som visar om du har halsfluss eller inte och titta lite närmare på när du behöver söka vård.

Symptom för halsfluss

Det finns en del symptom som tydligt visar att du har halsfluss men även en del som inte är riktigt lika vanliga. Här kommer vi att gå igenom de vanligast symptomen för halsfluss, alltså det som flest människor kommer att känna igen sig i. Om du har några andra symptom kan det fortfarande vara halsfluss men det är inte lika enkelt att veta.

  • Ont i halsen när du sväljer
  • Du får feber
  • Dina lymfkörtlar blir svullna.

Feber är ett symptom som kan uppstå av många olika anledningar men svullna lymfkörtlar och ont i halsen när du sväljer är symptom som tydligt pekar på att du har fått halsfluss.

Hemtest för halsfluss

Om du vill vara helt säker på om du har halsfluss eller inte kan du köpa vårt hemtest för halsfluss. Med det så får du ditt resultat inom 10 minuter och vi skickar med instruktioner som är enkla att följa. Det enda du behöver gör är att göra testet, sen kommer du att fåt ditt resultat och veta om det är halsfluss du har eller inte.

Självklart kan du boka tid hos en vårdcentral för detta test men genom att ta ett hemtest för halsfluss slipper du vänta på att få en tid. Dessutom är det bra med mycket vila när du är sjuk, inte att åka till din vårdcentral för ett test.

Vård för halsfluss

Halsfluss är ingen farlig sjukdom även om feber och svullna lymfkörtlar inte är skönt. För det mesta kommer infektionen att gå över av sig själv. Det finns dock vissa fall när du behöver lite extra vård för att febern och svullnaden ska lägga sig. Om du har haft ont i halsen i några veckor utan några andra symptom kan det vara en bra idé att söka sig till en vårdcentral. Du behöver också vård om du svullnar utanpå halsen eller får knottriga utslag i samband med din infektion.

Du kan dock vara lugn. I de allra flesta fall är det inte något allvarligt.

Bästsäljare!

Halsfluss (Strep A) 

49 krOrd. 99kr. Du sparar 50 kr (51%)

Test för vuxna och barn

Lägg till i kassan


Klamydiatest

299 krOrd. 199 kr. Du sparar 70 kr (35%)

Med vårt hemtest för klamydia får du svar inom 10 minuter och i 98% av fallen är resultatet tillförlitligt.

Lägg till i kassan


Gonorrétest

129 krOrd. 199 kr. Du sparar 70 kr (35%)

Beställ hem ett gonorrétest direkt till brevlådan, diskret förpackat.

Lägg till i kassan


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaNorsk