Symptom tyder på att du har Gonorré

Gonorré är en sexual sjukdom som sprids via samlag, både vaginalt, analt och genom s.k. munsex. Den orsakas av en bakterie som ofta finns i slidan, urinröret eller svalget. Desto tidigare du får vård, desto enklare är det att stoppa sjukdomen. Det är därför viktigt att du tar ett hemtest för gonorré om du misstänker att du kan ha sjukdomen.


Beställ vårt Kombopaketet för män & kvinnor som nnehåller snabbtest för Klamydia, Gonorré och Syfilis.

Beställ paket


Symptom för gonorré

Symptomen för gonorré är samma för både tjejer och killar men de kan variera från person till person. Även om du inte får alla dessa symptom kan du ändå ha gonorré och dessa är bara de vanligaste symptomen.

  • Det svider när du urinerar
  • Det smärtar i pungen (killar)
  • Du får mellanblödningar (tjejer)
  • Du får flytningar från din slida eller penis

Det finns även en del ovanligare symptom som bara drabbar vissa som blivit smittade av sjukdomen. De är följande:

  • Feber
  • Smärta i nedre delen av magen
  • Ont i en större led

Om du drabbas av något av dessa symptom efter ett samlag och det inte går över efter en kortare tid kan du ha drabbats av gonorré. Då rekommenderar vi verkligen att du gör ett hemtest för att se om du har sjukdomen eller inte. 

Hemtest för gonorré

För att slippa boka tid för ett test på vårdcentralen kan du i stället ta ett hemtest för gonorré. De hemtest som vi säljer är anpassade för att fungera för både tjejer och killar. Du får snabbt ett svar som kommer att stämma i 99.5% av fallen. Självklart skickar vi också med tydliga instruktioner för hur du ska använda testet för att få ett så träffsäkert resultat som möjligt.  

Om du har gonorré

Om ditt hemtest för gonorré sen visar positivt ska du uppsöka en läkare så fort som möjligt. Detta kan du göra på till exempel en vårdcentral eller en ungdomsmottagning. Det är enkelt att behandla sjukdomen med antibiotika men desto längre det dröjer innan den upptäcks, desto svårare blir det. Väntar du för länge kan du dessutom få svåra följdsjukdomar. Det är därför rekommenderat att du tar ett hemtest för gonorré om du har haft oskyddat sex och nu känner dig dålig. Visar testet sen positivt ska du genast boka tid hos en läkare för att få hjälp. Detta är det absolut bästa sättet att bekämpa sjukdomen. 

Skydda dig mot gonorré

Det absolut bästa sättet att verkligen bekämpa gonorré är dock genom att inte få det över huvud taget. För att skydda dig mot gonorré behöver du bara använda en kondom vid samlag. Detta hindrar sjukdomen från att sprida sig via vaginalt och analt sex. Det är också väldigt viktigt att kondomen är hel under hela samlaget för att det ska fungera. 

Var också försiktig vid munsex eftersom sjukdomen kan sprida sig även här. Se till att testa dig själv om du tror dig ha sjukdomen så att du inte av misstag sprider den vidare till någon annan. Den partner som du hade sex med bör också testa sig själv, annars kan sjukdomen snabbt få spridning i samhället. 

Vi hoppas att du nu fått lite mer information om hur du kan skydda dig mot gonorré i framtiden och vad du ska göra om du tror att du kan ha blivit drabbad av sjukdomen. Det är inte världens undergång att få en könssjukdom, så länge du söker vård i tid. 

Bästsäljare!

Gonorrétest

69 krOrd. 169 kr. Du sparar 100 kr (59%)

Beställ hem ett gonorrétest direkt till brevlådan, diskret förpackat.

Lägg till i kassan


Klamydiatest - 3-Pack

299 krOrd. 389 kr. Du sparar 90 kr (23%)

Vårt 3-pack klamydiatest är vårt mest prisvärda paket!

Lägg till i kassan


Klamydiatest

129 krOrd. 199 kr. Du sparar 70 kr (35%)

Med vårt hemtest för klamydia får du svar inom 10 minuter och i 98% av fallen är resultatet tillförlitligt.

Lägg till i kassan

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaNorskDansk