Dessa symtom kan påvisa sig om du har prostatakancer

Prostatacancer är den absolut vanligaste formen av cancer för män. Det går att behandla den men bara om den upptäcks i tid. Därför är det en väldigt bra idé att regelbundet ta ett PSA – prostata test för att kontrollera att du inte har drabbats av cancer. Idag ska vi gå igenom allt som du behöver veta om prostatacancer och vad du kan göra för att minska risken att själv drabbas.

Symptom för prostatacancer

Det finns flera olika symptom för prostatacancer och de kommer att variera från person till person. Därför måste du inte nödvändigtvis ha dessa symptom även om du lider av prostatacancer men de är en bra riktlinje att gå efter.

  • Du behöver kissa oftare
  • Det finns blod i urinen
  • Det dröjer innan urinen kommer
  • Du har en svag stråle när du kissar

Om du lider av något/några av dessa symptom bör du ta ett PSA – prostatatest för att försäkra dig om att det inte är prostatacancer som du har.

PSA – prostata hemtest

Det finns test som du kan köpa hem och göra på egen hand. På så sätt behöver du inte boka tid på en vårdcentral och kan själv kontrollera om du är sjuk eller inte. Efter att du gjort testet tar det inte mer än 10–15 minuter innan du får ditt resultat. Alla PSA – prostata hemtest som vi säljer är helt anonyma och kommer med tydliga instruktioner för hur du ska göra testet.

Sannolikheten för att du ska få prostatacancer ökar med din ålder. Därför bör du göra ett PSA – prostata hemtest med större regelbundenhet desto äldre du blir. När du fortfarande är ung är risken att få prostatacancer fortfarande relativt liten och du behöver för det mesta inte oroa dig. Om du däremot visar upp tydliga symptom kan det vara en bra idé att beställa ett tes oavsett din ålder.

Om testet är positivt

Om testet visar att du har prostatacancer måste du omedelbart uppsöka sjukvården. Ta kontakt med din vårdcentral och beställ en tid så fort som möjligt. Desto snabbare cancern kan behandlas, desto större är sannolikheten att den kan besegras. För det mesta är det inte akut och du har tid att vänta till en vardag men det är bra om du kan få en tid inom en vecka. När behandling väl är i gång kommer cancern förhoppningsvis att försvinna efter ett tag.

Förhindra prostatacancer

Där är nästan omöjligt att förhindra prostatacancer eftersom vi ännu inte vet vad som orsakar det. Det enda forskarna har kommit fram till som kan öka risken att du får det är ärftlighet. Om flera andra i din släkt har fått det ökar chansen att du också ska få det. Det är dock väldigt ovanligt att få det innan du har fyllt 50, oavsett anledning.

Bästsäljare!

PSA Prostata

139 krOrd. 179 kr. Du sparar 40 kr (22%)

Snabbtestet är CE godkänt för professionellt bruk och ger dig svar inom 15 minuter

Lägg till i kassan


Klamydiatest

299 krOrd. 199 kr. Du sparar 70 kr (35%)

Med vårt hemtest för klamydia får du svar inom 10 minuter och i 98% av fallen är resultatet tillförlitligt.

Lägg till i kassan


Gonorrétest

129 krOrd. 199 kr. Du sparar 70 kr (35%)

Beställ hem ett gonorrétest direkt till brevlådan, diskret förpackat.

Lägg till i kassan


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaNorsk